Известие

Collapse
No announcement yet.

Разделих се с моя 1.9ТД сега си мисля за 1.6 боксер дайте мнения!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Разделих се с моя 1.9ТД сега си мисля за 1.6 боксер дайте мнения!

Колеги снощи в 20:00 моята ТД си намери нови собственици , и веднага ми излезе една оферта за 146-ца 1.6 боксер-че 1995 година ,клима ел и другите му шукарийки.

Искам да знам всичко за тоя мотор.
    1.во Проблемни зони ,разходи ,ядове, и така и така нататък.

2.ро Като загрее започва да мени обороти искам да знам защо и колко струва да се оправи.

Понеже си бил до сега на дизел защо не потърсиш JTD може и да е но помисли , пък и за годината!!!
    146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Не очаквай от боксера да те лепи на седалката, но според мен той компенсира със страхотната си работа.
      Абе работи като металорежеща машина, не като прахосмукачка.
      Според мен е по-разумния избор в сравнение с Т.С..
      Ако намериш запазен двигател няма да имаш ядове.
      Като неща, които да очакваш са може би сълзене на масло от капачките на разпределителните валове (сменят се О-пръстените за около 70 стотинки), термостат естествено, водната помпа до колкото знам е с пластмасова перка и може да създаде ядове (моята е сменяна с метална). Консумативите не са му скъпи. Свещи 14 лева комплекта (Денсо), ремъци и ролки са стандартни цени. Датчик на перките на радиатора около 25-30 лева, термостат преди няколко години беше 40 лева.
      Моята е с GM инжекцион и не съм имал проблем до сега.
      За оборотите като загрее нямам идея.

Абе ако те изкефи колата взимай
      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Не знам от каква гледна точка такова нещо би било оправдано, ако предположим, че и двете коли са в подобно състояние....

Тоя боксер нито върви повече, нито е по-икономичен....пък и по-нов явно не е..
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Обаче има готин звук Какъвто звук може да имат само моторите работещи с правилното гориво
          Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
          Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
            Обаче има готин звук Какъвто звук може да имат само моторите работещи с правилното гориво
            И аз така си виках едно време....сега с носталгия си спомням как с 50л минавах 800км....а не 500

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Колега , взимай нещо по-новичко , и по възможност печка . Боскера , ще си остане вечно твой . Вярно , звука му е брутален , но ... след теб най-вероятно ще ходи в моргата . Вече сме на прага на 2009-та година , което означава че тази кола която си гледал е 7-ми за 8-ми клас
              145 1.6 ТС '97 ех.
              145 1.9 JTD '00
              307 CC 2.0 '04

Comment

О да... разхода му на гориво след ТД-то ще ти дойде, като... удар с Германска каска по гърба
                ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                sigpic
                ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Звукът колега не се забравя никога
                  alfa33 1.5 Boxer twin weber or Dell Orto DRLA40 105 hp/Quadrifoglio Oro 84

Comment

Може да харчи много, да не е най-бързата кола, да се троши сравнително редовно, майсторите да реват "Ма тя боксер знайш ли колко имам да разглобявам" че да се смени там нещо дребно ама винаги като я карам съм ухилен като идиот
                    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                    Audi A4 1.9 TDI

Comment

Може да харчи много, да не е най-бързата кола, да се троши сравнително редовно, майсторите да реват "Ма тя боксер знайш ли колко имам да разглобявам" че да се смени там нещо дребно ама винаги като я карам съм ухилен като идиот
                      Задължително ще си взема още една боксерка мо тоя път 1.7 16в може и след 5 години да е , но ще си взема.
                      Доволен съм от мойта кукла.
                      Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Айдеее... изгоря човека
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Дам...то както кво друго да си ухилен при тея обстоятелства....

ПП.Без лоши :P

OEM & Ventura Garage

Comment

Добре де колко да гори тоя боксер?! Моя гори 8/100 със 120 км/ч по магистралата.
                            Извънградско пак толкова предполагам та може и по-малко.
                            Не е чак толкова много.
                            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Абе гори си
                              Без никви лоши чувства за боксьора, страшен звук, много пъргав... Ама сега ti-то ми гори по-малко.
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                              X